Citroensouffleetjes met verse aardbeien

Ingredients

  • Roomboter 25 gram
  • Suiker 100 gram
  • Citroen 1
  • Bloem 30 gram
  • Maïzena 10 gram
  • Melk 250 ml
  • Eieren 4
  • Aardbeien 250 gram
  • Poedersuiker

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Vet de schaaltjes goed in met boter en bestuif ze met 25 g suiker. Boen de citroen schoon, rasp het geel van de schil en pers de vrucht uit.

Smelt in een steelpan de boter. Voeg de bloem en maïzena toe en laat al roerend 1 min. garen zonder te kleuren. Schenk er langzaam en al kloppend met een garde de melk bij. Roer tot een gladde, gebonden saus. Verwarm nog 2 min. zachtjes. Splits de eieren. Neem de pan van het vuur. Roer de eidooiers met 75 g suiker, de citroenrasp en de helft van het citroensap door de saus tot een beslag.

Klop met de mixer de eiwitten tot stevige pieken. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Schenk het beslag in de vormpjes. Bak de soufflés in de voorverwarmde oven in 20 min. goudgeel en gaar. Open tijdens het bakken de oven niet! Snijd intussen de aardbeien in partjes. Meng ze met de rest van het citroensap en poedersuiker naar smaak.

Zet de soufflés op bordjes. Bestrooi ze (met een zeefje) met poedersuiker en schep er de aardbeien bij.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: