Chow Fan

  • 60 mins
  • 11 ingredients

Ingredients

  • Rijst 600 gram
  • Fasjong varkensvlees (Chinese worstjes) 4
  • Middelgrote uien 2
  • Knoflook 3 teentjes
  • Olie 2 eetlepels
  • Gemberwortel 1 plakje
  • Selderij 3 takjes
  • Eieren 4
  • Margarine 50 gram
  • Zoute sojasaus 3 eetlepels
  • Zout en peper

U wast, spoelt en kookt de rijst. Vervolgens stoomt u de rijst in een rijststomer en leg daarop tegelijkertijd de fasjong. Laat rijst en fasjon in ca 20 à 30 minuten gaarstomen. Laat de rijst en fasjong afkoelen en snijd de fasjong in zeer kleine stukjes. Snijd de uien en knoflookteentjes zeer klein of gebruik hiervoor een keukenmachine. Fruit dan de uien en de knoflook in 2 el olie. Als ze glazig zijn, fruit dan ook het plakje gemberwortel mee. Daarna de fijngesneden fasjong meefruiten. Bak vervolgens beetje bij beetje de rijst mee. Zet het vuur wat lager. Maak de gebakken rijst af met zoute sojasaus, naar smaak wat zout (voorzichtig met zout, daar de sojasaus nogal zout is)  en zwarte peper. Haal de gemberwortel eruit. Alles goed roerbakken, het vuur uitzetten en wat fijngehakte selderie door de rijst mengen. kluts de eieren en bak in de margarine 2 of 3 omeletten. laat deze afkoelen, rol ze op en snijd er dunne reepjes van. Strooi ze op het laatst over de rijst.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: