Chinese kippensoep

Ingredients

  • Kipfilet 1
  • Rode peper, in heel dunne ringetjes 1/4
  • Winterpeen, in luciferdikke reepjes 1
  • Gemberwortel, geschild en geraspt 1 cm
  • Sherry 6 eetlepels
  • Peultjes 50 gram
  • Shii-takes, in plakjes 50 gram
  • Bosuitjes, in ringen 2
  • Sojasaus naar smaak

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in hele dunne ringetjes. Snijd de winterpeen in luciferdikke reepjes. Schil en rasp de gemberwortel. Breng in het water de kipfilet (in zijn geheel) met de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry aan de kook (u kunt de sherry ook weglaten). Laat 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout. Snijd de shiitakes in plakjes. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Breng de soep op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met bosui.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: