Chinese kip met paksoi

  • 30 mins
  • 10 ingredients

Ingredients

  • Kipfilet 4 ons
  • Oestersaus 3 eetlepels
  • Sojasaus 3 eetlepels
  • Sesamolie 1 eetlepel
  • Knoflook 1 teentje
  • Maïzena 2 eetlepels
  • Paksoi 1 stronk
  • Taugé 1 ons
  • Thaise vissaus 2 eetlepels
  • Gesneden bosuitjes 2

Kip in reepjes snijden. Teentje knoflook snipperen en aan de kip toevoegen. Sojasaus, oestersaus en sesamolie toevoegen en goed door roeren. Maïzena erover strooien en goed omscheppen. Kip in marinade ongeveer 10 minuten laten staan.
Roerbak de kip in de hete wok met een scheutje olie totdat de kip bijna gaar is. Voeg de gewassen en gesneden paksoi toe. Roerbak dit gedurende enkele minuten. Voeg de taugé en vissaus toe. Naar smaak afmaken met nog wat sojasaus of oestersaus. Bij het opdienen de gesneden bosuitjes over het gerecht verdelen.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: