Cheesecake met dulce de leche

Ingredients

  • Digestieve koekjes 240 gram
  • Boter, gesmolten 75 gram
  • Fijne kristalsuiker 30 gram
  • VOOR DE VULLING
  • Stevige roomkaas naturel, op kamertemperatuur 600 gram
  • Zure room 80 gram
  • Fijne kristalsuiker 180 gram
  • Bloem 25 gram
  • Zout snuf
  • Gemberpoeder 2 theelepels
  • Eieren 4
  • Dulce de leche 400 gram
  • Keukenmachine, springvorm ø22 cm, bodem bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de koekjes tot kruimels in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak, omwikkel met een theedoek en sla er met de achterkant van een pan op. Meng goed met de boter en de suiker en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk zeer goed aan en bak in het midden van de oven ca 8 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 150ºC. Klop de roomkaas met de zure room en de suiker glad. Klop er de bloem, het zout en het gemberpoeder door en daarna één voor één de eieren. Houd 150 ml apart en schep de rest in de vorm. Klop het achtergehouden roomkaasmengsel met 130 gram van de dulce de leche glad. Schep hier en daar een flinke schep op het roomkaasmengsel in de vorm. Maak er met de steel van een theelepel mooie swirls in. Bak in het midden van de oven ca 1 uur en 10 minuten. De buitenkanten moeten gestold zijn, maar het midden mag nog een beetje wiebelig zijn. Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat ca 1 uur afkoelen in de oven. Neem de vorm uit de oven, maak de randen los met een mes en laat afkoelen. Laat in 6 uur, maar liever 1 nacht helemaal opstijven in de koelkast. Geef de rest van de dulce de leche erbij.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: