Ca­ta­laan­se worst­spie­sen met ci­troen­may­o­nai­se

Ingredients

  • Eidooiers 2
  • Dijonmosterd 1 theelepel
  • Zonnebloemolie 150 ml
  • Citroen (schoongeboend) 1
  • Kappertjes 2 eetlepels
  • Platte peterselie 1 eetlepel
  • Grote zoete ui 1
  • Gerookt ontbijtspek 12 plakken
  • Catalaanse worstjes 12
  • Salie 36 blaadjes

Steek de barbecue aan. Doe ondertussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Schenk er al kloppend met een garde druppelsgewijs de olie bij. Klop tot alle olie is opgenomen en je een romige, gladde mayonaise hebt. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kappertjes en peterselie fijn. Voeg samen met het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) toe aan de mayonaise. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Voeg eventueel naar smaak extra citroensap toe. Schil de ui en snijd in 2 parten per persoon. Leg op elke plak ontbijtspek 3 kleine salieblaadjes en wikkel er een worstje in. Rijg aan elke spies om en om 3 worstjes en 2 uiparten. Gril de worstspiesen op de barbecue in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise.

Variatietip:

Heb je geen verse salie, dan kun je deze ook weglaten of vervangen door gedroogde salie.

Variatietip:

Je kunt de zoete ui eventueel vervangen door gewone ui.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: