Camembert met vijgen, noten en karamel

Ingredients

  • Camembert 1
  • Walnoten 50 gram
  • Pistachenoten (gepeld) 50 gram
  • Amandelen 50 gram
  • Suiker 100 gram
  • Water 3 eetlepels
  • Verse vijgen 4
  • Zadencrackers 4

Leg de camembert op een snijplank en laat op kamertemperatuur komen. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze een beetje beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen en leg ze op de camembert. Maak de karamel door water en suiker aan de kook te brengen. Blijf constant roeren tot je een goudbruine karamel hebt. Let op dat je jezelf niet brandt aan de hete saus. Schenk de karamel voorzichtig over de noten en de kaas.  Laat afkoelen. Serveer met verse vijgen en een mooie zadencracker.

 

Tip
Karamel is erg heet. Let op voor spetters en probeer het tijdens het koken of vlak daarna niet te proeven. Als je dit gerecht vlak na het opschenken van de karamel serveert, is de karamel hard. Voor een iets zachtere karamel laat je de kaas met karamel enkele uren staan.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: