Bruschetta met gerookte forel en appelmayonaise

Ingredients

  • Baguette wit (groot) 1
  • Ui 1/2
  • Olijfolie 6 eetlepels
  • Granny Smith Appel 1
  • Zout en peper
  • Suiker 1/2 theelepel
  • Mayonaise 3 eetlepels
  • Gerookte forel 125 gram
  • Bieslook Paar stengels

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het brood in 7 dunne plakken. Bestrijk de sneetjes brood met 2 eetlepels olijfolie. Leg de sneetjes op een bakplaat en zet deze 8 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in 4 stukken. Snijd daarna in heel kleine stukjes.

Pel de ui en snijd deze fijn.

Verhit 4 eetlepels olijfolie op een middelhoog vuur en voeg de ui toe. Fruit zachtjes aan en voeg vervolgens de stukjes appel toe. Bak deze kort mee. Voeg als laatste wat suiker, peper en zout toe.

Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen op een bord.

Smeer de sneetjes brood in met mayonaise.

Snijd de forel in lange repen en leg deze op het sneetje brood.

Schep er vervolgens het appelmengsel op en garneer met de bieslook.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: