Bold & beefy BBQ-saus

Ingredients

  • Zwartepeperkorrels 3 eetlepels
  • Appelciderazijn 50 ml
  • Cola 100 ml
  • Espresso 100 ml
  • Sojasaus 100 ml
  • Worcestershiresaus 200 ml
  • Bruine basterdsuiker 3 eetlepels
  • Appelstroop 3 eetlepels
  • Tabasco 1 eetlepel
  • Smokey's beef-rub 3 eetlepels
  • Balsamicoglazuur 3 eetlepels
  • Maizena 2 eetlepels
  • Water 4 eetlepels
  • Ketchup 500 ml
  • Cacaopoeder 1 theelepel
  • Vloeibare honing 2 eetlepels

Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, espresso, sojasaus, worcestersaus, bruine suiker, stroop, tabasco, smokey’s beef-rub en balsamicoglazuur. Breng aan de kook. Los de maizena in een apart kommetje op in het water en voeg toe aan de saus. Breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg als laatste de ketchup, zwarte peper, cacao en honing toe. Verhit al roerend tot tegen de kook aan en neem van het vuur. Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 2 weken in de koelkast.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: