Basisrecept vanillevla

Ingredients

  • Volle melk 1 liter
  • Vanillestokje, gehalveerd 1
  • Eidooiers 4
  • Maizena 40 gram
  • Suiker 80 gram

Verwarm de melk in een steelpannetje. Schraap met een mes het merg uit het vanillestokje en voeg dit merg met het stokje toe aan de melk. Laat de melk circa 15 minuten pruttelen op een lage stand. Klop intussen in een kom de eidooiers, maizena, suiker, een snufje zout en 4 eetlepels van de warme melk tot een glad mengsel. Neem het vanillestokje uit de pan en giet de rest van de melk in een dun straaltje onder voortdurend kloppen bij de eidooiers. Schenk het mengsel terug in de steelpan en laat nog even op een lage stand indikken tot vla. Dek de vla af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur koelen in de koelkast.

Bereidingstip

Dek de vla af met folie, zo voorkom je dat er een vel ontstaat.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: