Bacon-avocado salade

Ingredients

  • Dikgesneden plakken bacon 8
  • Creme fraiche 4 eetlepels
  • Honing 4 eetlepels
  • Grove mosterd 4 eetlepels
  • Avocado 2
  • Citroen, sap 1
  • Blaadjes veldspinazie 175 gram
  • Zongedroogde, op olie, uitgelekte tomaten 100 gram
  • Zout en peper

Grill of bak de bacon. Iets af laten koelen, in stukjes snijden en in slakom doen. Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Pel de avocado’s, snijd ze in plakjes en besprenkel met het citroensap (tegen het verkleuren).

Dressing: Meng de crème fraîche, honing en mosterd in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de salade op individuele bordjes met wat van de dressing erover.

Lekker met focaccia brood.

Tip

In plaats van zongedroogde tomaatjes kunnen ook gehalveerde kerstomaatjes worden gebruikt.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: