Babi pangang

  • 30 mins
  • 12 ingredients
100%

Ingredients

  • Hamlappen, in reepjes 500 gram
  • Wokolie of arachideolie 3 eetlepels
  • Uien, gesnipperd 2
  • Knoflook, fijngehakt 2 teentjes
  • Bruine basterdsuiker 3 eetlepels
  • Sambal oelek 1 eetlepel
  • Ketjap manis 5 eetlepels
  • Tomatenpuree 70 gram
  • Vleesbouillon 250 ml
  • Appelstroop of schenkstroop 1 eetlepel
  • Maizena 1 eetlepel
  • Atjar tjampoer, uitgelekt 1 potje

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de wokolie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de basterdsuiker, sambal en ketjap door elkaar en voeg toe aan het vlees. Stoof zachtjes circa 10 minuten. Roer de tomatenpuree, bouillon en stroop door elkaar en meng deze saus door het vlees. Verwarm 3-4 minuten. Bind de saus met aangelengde maizena. Verdeel de atjar tjampoer over een schaal en schep de babi pangang erop. Lekker met rijst en gebakken uitjes.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: