Appelcupcake

  • 50 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • Stevige kleine appels (bv Elstar) 4
  • Boter 200 gram
  • Bruine basterdsuiker 150 gram
  • Eieren 2
  • Zelfrijzend bakmeel, gezeefd 200 gram
  • Kaneel 2 theelepels
  • Citroen, schoongeboend en geraspt 1/2

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Schep het bakmeel en de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Schep als laatste de kaneel, de appelschijfjes en de citroenrasp door het beslag. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakes in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, en vervolgens nog 20 minuten op een rooster.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: