Alfajores

Ingredients

  • Bloem 100 gram
  • Maïzena 150 gram
  • Fijne kristalsuiker 75 gram
  • Bakpoeder 1 theelepel
  • Baksoda 1/2 theelepel
  • Boter, op kamertemperatuur 100 gram
  • Eierdooiers 2
  • Vanille-extract 1/2 theelepel
  • Citroen, rasp 1/2
  • Cognac 1 theelepel
  • Dulce de leche 200 gram
  • Kokos, geraspt 50 gram
  • Koeksteker of glas van ca 4 cm ø

Meng alle droge ingrediënten. Voeg de boter, de eierdooiers, het vanille-extract, de citroen en de cognac toe en kneed snel tot een deeg. Vorm tot een bal, druk plat en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestuif het aanrecht met maïzena en rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek er met een koeksteker of glas rondjes uit. Breng telkens het deeg weer bij elkaar, rol opnieuw uit en steek er weer koekjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10-12 min. heel lichtbruin en gaar. Laat afkoelen op de bakplaat. Bestrijk de helft van de koekjes met dulce de leche en dek af met de rest van de koekjes. Rol de zijkanten vervolgens door de geraspte kokos. Smullen maar!

Print Recipe

%d bloggers liken dit: