Aardbeientrifle

Ingredients

  • Jelly pudding aardbei (bakproducten) 1 pakje
  • Roombotercake, in plakken 1/2
  • Likeur naar keuze 2 eetlepels
  • Aardbeien 500 gram
  • Banaan 1
  • Limoensap 1 theelepel
  • VOOR DE CUSTARD
  • Melk 200 ml
  • Slagroom 200 ml
  • Vanillestokje, opengesneden en merg eruit 1
  • Eidooiers 4
  • Maïzena, gezeefd 1 eetlepel
  • Suiker 30 gram
  • VOOR DE GARNERING
  • Amandelschaafsel 20 gram
  • Slagroom 200 ml
  • Suiker 2 eetlepels

Breng voor de custard de melk en room aan de kook met het vanillestokje en -merg. Laat tegen de kook aan 5 minuten trekken. Klop in een kom de eidooiers met de maizena en suiker los en giet er al kloppend een straaltje van het warme roommengsel bij. Giet dit terug in de pan en zet op de laagste stand. Roer met een spatel over de bodem tot de custard dikker wordt. Verwijder het vanillestokje en giet de custard over in een omgespoelde kom. Bedek met folie en laat helemaal afkoelen. Bereid de jelly pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking met 500 ml water. Laat afkoelen tot het mengsel lobbig wordt. Verdeel de cake over de bodem van een glazen schaal en bedruppel met likeur. Snijd 1/3 van de aardbeien in stukken en verdeel ze over de cake. Verdeel de geleipudding erover en laat helemaal afkoelen en opstijven.

Snijd de rest van de aardbeien in stukken, meng met een paar druppels likeur en verdeel ze over de gelei. Snijd de banaan in plakjes en besprenkel met limoensap. Verdeel dit over de aardbeien. Giet de custard over het fruit en schud met de schaal om alles te verdelen. Zet afgedekt in de koelkast en laat in circa 2 uur opstijven. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel dit over de custard. Bestrooi de aardbeientrifle tot slot met het amandelschaafsel.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: