Aardbeienmousse

Ingredients

  • Bladgelatine 48 gram
  • Aardbeien 1500 gram
  • Slagroom 1200 gram
  • Water 100 gram
  • Suiker 300 gram
  • Eiwit 200 gram
  • Suiker 100 gram

Wel de gelatine in koud water. Pureer de aardbeien in een blender.  Verwarm de aardbeienpuree tot 60˚C en los hier de gelatine in op. Laat de puree geleren tot ‘hangend’, dat wil zeggen dat de massa net begint te geleren. Klop ondertussen de slagroom lobbig tot yoghurtdikte. Kook het water met 300 gram suiker op tot 120°C. Klop ondertussen het eiwit met 100 gram suiker in de planeetmenger tot een stevig schuim. Voeg het kokende suikerwater toe en laat de planeetmenger hiervoor op halve kracht draaien. Laat de massa al draaiend afkoelen. Meng het eiwit met de helft van de puree en spatel daarna de rest er doorheen. Spatel tot slot de slagroom er doorheen.  Breng over naar spuitzakken en portioneer in siliconenmallen of bewaar in een bak.

Toepassingen

  • Als component in een compositie met bijvoorbeeld verschillende soorten rood fruit.
  • Als component in een compositie met verschillende aardbei bereidingen.
  • Als component in een compositie met lychee, chocolade, koffie, rabarber of dragon.

 

Bron: Gastronomixs

Print Recipe

%d bloggers liken dit: