Zeeuwse mosselen op Scandinavische wijze

  • 15 mins
  • 10 ingredients

Ingredients

  • Mosselen 1 kg
  • Rode ui 1
  • Grote wortel (ca 250 gram) 1
  • Prei 1
  • Boter 3 eetlepels
  • Droge witte wijn ca 200 ml
  • Geraspte mierikswortel (potje) 1 eetlepel
  • Slagroom 125 ml
  • Dille 10 gram
  • Peper en zout

Controleer de mosselen. Snij de ui in halve ringen. Schil de wortel en snij deze met een dunschiller in de lengte in linten. Snij de prei in ringen en snij de dille fijn.

Verhit 2 eetlepels boter in de wok en roerbak de ui 3 minuten. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg de prei, witte wijn, mosselen en mierikswortel toe en verhit op hoog vuur afgedekt 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn.

Voeg de slagroom toe en warm kort door maar breng niet meer aan de kook. Breng de mosselen op smaak met zout en peper en bestrooi met de dille.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: