Zalmspies met rucolasaus

Ingredients

  • Zalmfilet 600 gram
  • Coburgerham 9 plakken
  • Rucola 75 gram
  • Walnoten 50 gram
  • Zure room 125 ml
  • Geraspte mierikswortel 1 eetlepel
  • Olie 1 eetlepel

Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over. Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.

Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de rucolasaus.

 

Print Recipe

%d bloggers liken dit: