Zalm met olijven en sinaasappel

  • 30 mins
  • 11 ingredients

Ingredients

  • Witte boterham, zonder korst 1
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Peterselie, grof gehakt 4 takjes
  • Knoflook 2 teentjes
  • Groene olijven zonder pit 1 eetlepel
  • Kappertjes 1 theelepel
  • Sinaasappelrasp 1 theelepel
  • Zalmfilets 4
  • Sap van sinaasappel 1/2
  • Droge witte wijn 1 glas
  • Boter 1 eetlepel

Verwarm de oven voor op 200º C. Snijd het brood in blokjes en maal met de olijfolie, peterselie en knoflook in een keukenmachine fijn. Voeg de olijven, kappertjes en sinaasappelrasp toe en maal tot een grove pasta. Leg de zalm in de ovenschaal en bedek de filets met de kruidenpasta. Giet het sinaasappelsap en de wijn rond de zalm. Bak de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Schep de zalm op warme borden en meng de boter met de jus in de schaal. Giet deze saus over de vis.

Bereidingstip

Lekker met aardappelschijfjes en groenten naar keuze.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: