Wildsaus

Ingredients

  • Ui 1
  • Knoflook 1 teentje
  • Jeneverbes 1
  • Bruine basterdsuiker 1 eetlepel
  • Balsamicoazijn 2 eetlepels
  • Rode wijn 250 ml
  • Tijm 2 takjes
  • Rozemarijn 1 takje
  • Runderbouillonblokje 1
  • Ontbijtkoek 2 plakjes
  • Zout en versgemalen peper

Pel en snipper de ui. Pel en halveer de knoflook en kneus de jeneverbes. Karamelliseer de suiker met 1 eetlepel water in een koekenpan. Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water. Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.

Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus in een schaaltje, dek af en zet apart.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: