Vissoep

Ingredients

  • Venusschelpen (kapotte verwijderd) 500 gram
  • Sherry 50 ml
  • Brandy of cognac 50 ml
  • Extra vergine olijfolie 100 ml
  • Inktvisringen 400 gram
  • Kabeljauwhaas (in vier stukken) 500 gram
  • Bloem 100 gram
  • Tomaten (zaadlijsten verwijderd) 3 grote
  • Ui, gesnipperd 1
  • Knoflook, geperst 2 tenen
  • Laurierblaadjes 2
  • Saffraandraadjes 1/2 theelepel
  • Blanke amandelen 30 gram
  • Witte boterham (zonder korst, in stukjes) 1
  • Bladpeterselie, fijngehakt 15 gram

Leg de schelpen in water en gooi de schelpen die blijven drijven weg. Laat uitlekken en doe ze met de sherry en brandy in een ruime pan. Kook 5 min. met de deksel op de pan tot alle schelpjes open staan. Schud de pan af en toe. Giet af door een vergiet, vang het kookvocht op. Gooi dichte schelpen weg. Verhit 50 ml olie in een koekenpan en bak de inktvis in 2-3 min. goudbruin. Neem uit de pan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout, haal door de bloem en bak in dezelfde pan 2 min. aan elke kant. Neem voorzichtig uit de pan en maak de pan schoon. Snijd de tomaat in stukjes. Bak de ui in de rest van de olie 3 min. op matig vuur. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee. Bak dan de tomaat 3 min. mee. Voeg de saffraan en het kookvocht van de schelpen toe en breng aan de kook. Stamp de amandelen en het brood fijn in een vijzel. Roer door de soep. Voeg de schelpen, inktvis en kabeljauw toe en warm nog even door met de deksel op de pan. Bestrooi met peper en de peterselie.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: