Varkensfilet met romige biersaus

  • 70 mins
  • 8 ingredients

Ingredients

  • Vastkokende aardappels 500 gram
  • Boter 100 gram
  • Champignons 100 gram
  • Ardennerham (plakjes) 100 gram
  • Varkensfilet 700 gram
  • Zout, peper
  • Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier 1 flesje
  • Crème fraîche 200 ml

Oven voor verwarmen op 200º C.  In pan helft van boter smelten. Aardappelblokjes bakken tot ze licht gebruind zijn. Champignons en ham 1-2 min. met aardappelblokjes meebakken. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen. In midden van oven ca. 20 min. bakken. Intussen varkensfilet in 12 medaillons snijden. Bestrooien met zout en peper. In Koekenpan rest van boter verhitten en medaillons aan beide kanten bruin bakken. Overdoen in ovenschaal en ca. 8 min. in oven erbij zetten. Uit oven nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
Bier bij bakvet van medaillons schenken en ca.5 min. laten koken. Creme fraiche erdoor roeren en nog ca. 1-2 min. zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Op vier borden elk 3 el saus scheppen. Medaillons over borden verdelen. Aardappelmengsel ernaast scheppen. Rest van saus apart erbij serveren.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: