Uienquiche

Ingredients

  • Verse tijm 7 takjes
  • Witte uien 6
  • Knoflook 1 teentje
  • Ongezouten roomboter 25 gram
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Bladerdeeg 6 plakjes
  • Middelgrote eieren 4
  • Crème fraîche 200 gram
  • Geitenkaas 200 gram

Verwarm de oven voor op 200ºC. Ris de blaadje van de takjes tijm. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en knoflook in 30 minuten op laag vuur zacht en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.
Vet ondertussen de springvorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 minuten in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180ºC.
Klop de eieren in een grote kom los met de crème fraîche. Schep de uien op de bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengsel erover. Leg de rest van de tijm in het midden erop en bak de quiche in ca 35 minuten goudbruin en gaar.

 

Print Recipe

%d bloggers liken dit: