Spareribs met zoete gember-sojaglazuur

Ingredients

  • 2 spareribs
  • Bruine suiker 120 gram
  • Droge sherry 125 ml
  • Sojasaus 125 ml
  • Ketchup 125 ml
  • Fijngehakte verse gember 2 eetlepels
  • Fijngehakte knofloo 1,5 theelepel

Roer in een grote schaal de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de ribben naast elkaar op een groot bakblik en giet de marinade erover. Keer de ribben om zodat ze gelijkmatig met marinade bedekt worden. Dek ze af en zet ze 3 uren in de koelkast. Keer ze af en toe. Neem de ribben van het blik en giet de rest van de marinade in een schaal. Laat de ribben voorn het grillen minstens 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Bereid de bbq voor op indirecte lage warmte. Borstel het rooster schoon. Gril de ribben, in de multifunctionele vleeshouder, 2 uren boven indirecte lage warmte met gesloten deksel. Neem de ribben van de bbq, bestrijk ze aan beide kanten met marinade, wikkel ze in aluminiumfolie en grill ze nog 2-3 uur tot de beenderuiteinden ongeveer 6 mm uitsteken en het vlees zo mals  is dat u met de vinger los kunt maken. Wikkel de ribben opnieuw in aluminiumfolie en laat ze op een groot bakblik 30 minuten rusten. Snijd de ribben los en serveer ze warm.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: