Spareribs in whiskysaus

  • 180 mins
  • 12 ingredients

Ingredients

  • Ongemarineerde spareribs 1 kg
  • VOOR DE WHISKYSAUS
  • Whisky 250 ml
  • Ketchup 250 ml
  • Bruine suiker 100 gram
  • Azijn 20 ml
  • Citroensap 1 eetlepel
  • Worchestershire saus 2 theelepel
  • Knoflook (geperst) 3 tenen
  • Mosterpoeder 1 theelepel
  • Zout 1/2 theelepel
  • Zwarte peper 1/2 theelepel

Verwarm de oven voor op 130 ˚C. Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Breng aan de kook. Draai het gas laag en laat 20 min. zachtjes koken. Zorg dat hij mooi inkookt maar niet aanbrandt. Besmeer de spareribs met ¼ van de marinade. Dek af en laat dit minimaal 1 uur staan. Bewaar de marinade die je over hebt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spareribs met de holle kant naar beneden. Giet ½ cm water op de bakplaat. Dit geeft bij verhitting stoom. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze 1 uur in het midden van de oven.

Verhoog dan de temperatuur naar 170 ˚C. Besmeer de ribs nogmaals met ¼ van de marinade en leg het folie terug over het vlees. Gaar ze nogmaals 1 uur. Smeer ze tussentijds nog een keer in met ¼ van de marinade. Haal dan het aluminiumfolie eraf.

Bestrijk ze nogmaals met de resterende marinade en bak ze nog eens 30 min. Hierdoor krijgen ze een knapperig korstje. Deze laatste stap kun je eventueel ook op de barbecue doen. Serveer met een lekkere salade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: