Spaghetti met gorgonzolasaus en tomaatjes

Ingredients

  • Spaghetti 200 gram
  • Smaaktomaatjes 250 gram
  • Gorgonzola 200 gram
  • Slagroom 100 ml
  • Rucola of veldsla 1 zakje

Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de spaghetti in een pan met ruim water en wat zout in 10 minuten beetgaar. Verdeel de smaaktomaatjes in een bakblik en strooi er wat zout en peper over. Sprenkel de olijfolie erover en rooster de tomaatjes 6-8 minuten in de oven tot de velletjes scheuren. Snijd de gorgonzola in stukjes en meng deze in een steelpan met de room. Laat de kaas al roerende smelten tot een mooie saus. Giet de spaghetti af. Verdeel de pasta in 4 gelijke porties en wikkel de spaghettislierten rond een vork tot een nestje. Leg elk nestje direct in het midden van een warm bord, maak in het midden een holte. Schenk de gorgonzolasaus in het midden van de spaghettinestjes en verdeel de tomaatjes erover. Garneer met wat rucola.

Print Recipe

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: