Slow cooked rundvlees met paprika

  • 360 mins
  • 13 ingredients

Ingredients

  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Sjalotjes, in kwarten 250 gram
  • Bleekselderij in stukjes 3 stengels
  • Rozemarijn fijngesneden 2 takjes
  • Paprikapoeder 1 eetlepel
  • Riblappen in grove stukken 800 gram
  • Knoflook fijngesneden 2 tenen
  • Tomatenblokjes 1 blik
  • Laurierblaadjes 2
  • Gedroogde chilipepers verkruimeld 2
  • Runderbouillon van tablet 250 ml
  • Rode paprika's in reepjes 2
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 140ºC. Verhit de olijfolie in een ovenvaste braadpan. Voeg toe: sjalotjes, bleekselderij, rozemarijn en knoflook. Bak het mengsel ca 3 minuten. Roer het paprikapoeder erdoor en voeg riblappen, tomaten, laurierblaadjes, chilipeper en bouillon toe. Zorg ervoor dat alles net onder staat, voeg anders nog wat water toe. Breng de stoofschotel aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet de pan 5 uur in de oven. Haal de stoofschotel uit de oven en roer de paprikareepjes erdoor. Zet de stoofschotel nog 1 uur terug in de oven, zodat de paprika zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met pappardelle (brede lintpasta) en een groene salade.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: