Semifreddo met espressosaus

Ingredients

  • Vanillestokje 1
  • Slagroom 500 ml
  • Suiker 8 eetlepels
  • Mascarpone 250 gram
  • Pure chocolade grof gehakt 150 gram
  • Lange vingers 8
  • Hete sterke koffie of espresso 200 ml
  • cakevorm 1,5 liter

Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Klop de slagroom stijf met het vanillemerg en 5 el suiker. Roer de mascarpone in een grote kom goed los, roer er 100 gr van de chocolade doorheen. Verkruimel er 8 lange vingers boven en schep dit er ook doorheen. Spatel de stijfgeklopte vanilleslagroom voorzichtig door het mascarponemengsel. Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden. Bekleed de vorm met vershoudfolie dat je ruim over de rand laat hangen. Schep het mascarponemengsel in de vorm. Laat de semifreddo 2 uur in de vriezer opstijven.
Haal de semifreddo uit de vriezer, neem hem met behulp van het vershoudfolie uit de vorm. Roer de overige 3 el suiker door de hete koffie. Snijd de semifreddo in 8 porties en verdeel die over de bordjes en strooi de rest van de chocolade erover. Schenk aan tafel de warme koffie erover, zodat het een beetje begint te smelten.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: