Saté babi ketjap

Ingredients

  • Varkenshaas, in blokjes 500 gram
  • Korianderpoeder (ketoembar) 1 theelepel
  • Gemberpoeder (djahé) 1 theelepel
  • Ketjap manis + extra om te marineren 100 ml
  • Wokolie of arachideolie 3 eetlepels
  • Sjalotjes, fijngesnipperd 2
  • Knoflook, fijngehakt 2 teentjes
  • Ketchup 3 eetlepels
  • Sambal oelek 1/2 theelepel
  • Gebakken uitjes 4 eetlepels

Week houten spiesjes eerst in water om verbranden te voorkomen. Meng de vleesblokjes met de koriander-, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis. Verhit de helft van de wokolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Voeg de ketchup en sambal toe en bak 1 minuut mee. Roer 100 ml ketjap manis en 100 ml water erdoor en verwarm zachtjes tot de saus iets indikt. Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en rooster hierin het vlees in 6-7 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om. Giet de ketjapsaus over de spiesjes en bestrooi met de gebakken uitjes.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: