Sardientjes uit Portugal

Ingredients

  • Verse sardines (schoongemaakt en zonder kop en graat) 1 kg
  • Brood 250 gram
  • Citroen (in partjes) 1
  • VOOR DE VULLING
  • Vers witbrood 100 gram
  • Extra vergine olijfolie 3 eetlepels
  • Knoflook (geperst) 2 tenen
  • Sjalotten (heel fijn gehakt) 2
  • Bladpeterselie (fijngehakt) 30 gram
  • Koriander (fijngehakt) 15 gram
  • Munt (fijngehakt) 10 gram
  • Zwarte olijven zonder pit (in stukjes) 10
  • Kappertjes 2 eetlepels
  • Pijnboompitten (licht geroosterd) 50 gram
  • Venkelzaad 1 theelepel

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Snijd de korsten van 250 g brood en verkruimel het brood zeer fijn in een keukenmachine. Strooi het broodkruim op de bakplaat. Laat 20 min. bruinen in het midden van de oven. Controleer regelmatig of het niet te hard gaat. Doe in een schaaltje. Snijd de korsten van het witbrood en verkruimel het brood zeer fijn in een keukenmachine. Meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een smeuïg mengsel. Leg de sardines open met de huid op het werkvlak. Bestrooi met weinig zout en wat peper. Schep er wat van de vulling op en klap de vis dicht. Verhit de BBQ tot heet. Doe de sardientjes in een visrek en rooster om en om in ca. 10 min. knapperig en gaar. Doe de sardientjes op een schaal en bestrooi met het geroosterde broodkruim. Serveer met een partje citroen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: