Ri­beye met chi­michur­ri

  • 25 mins
  • 9 ingredients

Ingredients

  • Ribeye 4
  • Olijfolie 6 eetlepels
  • Rode peper 1
  • Peterselie 30 gram
  • Gedroogde oregano 1 eetlepel
  • Knoflook 2 tenen
  • Rode wijnazijn 5 eetlepels
  • Ui 1
  • Verse bieslook 25 gram

Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan. Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.

Tip:
Je kunt de chimichurri 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: