Prosecco-kwarktaart

  • 33 mins
  • 9 ingredients

Ingredients

  • Pak dr. Oetker Kleintje Kwarktaart 1
  • Roomboter 20 gram
  • Koekkruiden 2 theelepels
  • Aardbeienkwark 350 gram
  • Prosecco 125 ml
  • Aardbeien 200 gram
  • Limoen 1
  • Munt 15 gram
  • Poedersuiker 2 eetlepels

Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de bodemmix samen met de koek- of speculaaskruiden toe en roer goed. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het bodemmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik koel weg.

Doe de (koude) aardbeienkwark in een kom en schenk de prosecco erbij. Meng met een mixer met garde op de laagste stand tot een glad mengsel. Voeg de taartmix toe en klop het met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel het aardbei kwarkmengsel met prosecco over de kruimelbodem en laat deze minimaal 2,5 uur in de koeling opstijven.

Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine blokjes, rasp de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Meng de stukjes aardbei met de limoenrasp, het -sap, de poedersuiker en de munt en laat minimaal 10 minuten marineren. Verwijder de bakvorm en verdeel het prosecco kwarktaart in  gelijke vierkantjes. Bedek elk taartje met een schepje gemarineerde aardbei en garneer het met een muntblaadje.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: