Pompoensoepje met bundelzwammen en witte truffel

Ingredients

  • Pompoen 1 kg
  • Gesnipperde ui 1
  • Bundelzwammen 100 gram
  • extra vergine olijfolie
  • peper
  • zout
  • Blaadjes verse salie 4
  • Melk 100 ml
  • Kleine witte truffel 1

Fruit de gesnipperde ui in een soeppan met 2 eetlepels olijfolie. Verwijder de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak de pompoenblokjes 2 minuten in de olie met de ui en de salie. Voeg de melk en genoeg water toe om de groente te bedekken. Breng aan de kook met een beetje peper en zout en laat de pompoen zacht worden. Pureer daarna de soep met een staafmixer een voeg eventueel wat heet water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de bundelzwammetjes in korte tijd gaar. Verdeel de warme soep over 4 borden, decoreer met de bundelzwammen, een scheutje olijfolie en schaaf er witte truffel overheen.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: