Plaatpizza met tonijn, rode ui en courgette

Ingredients

  • Olijfolie 6 eetlepels
  • Rode uien in ringen 250 gram
  • Kleine courgette in dunne plakjes 1
  • Tijmblaadjes 1 eetlepel
  • Pak mix voor pizzabodem 1
  • Bloem om te bestuiven
  • Gezeefde tomaten 200 ml
  • Crème fraîche 125 ml
  • Tonijn op olie, uitgelekt 2 blikjes
  • Mozzarella in plakjes 200 gram

Verwarm de oven voor op 225ºC. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en courgette op lage stand 6-8 minuten. Schep af en toe om. Strooi de tijm erover. Kneed intussen met de mixer de pizza mix met de rest van de olijfolie en 250 ml water tot een samenhangend deeg. Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop het deeg met de hand nog even door tot het soepel is. Rol uit tot een dunne lap en leg deze op de bakplaat. Meng de gezeefde tomaten met de crème fraîche en bestrijk hiermee het deeg. Verdeel het ui-courgettemengsel en de tonijn erover. Bestrooi met zout en peper en leg de plakjes mozzarella erop. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: