Perfecte aardappelpuree

Ingredients

  • Kruimige aardappelen 1 kg
  • Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
  • Volle melk 150 gram
  • Roomboter 100 gram
  • Zout 1/2 theelepel
  • Gemalen nootmuskaat 1/4 theelepel

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af in een vergiet. Doe de olie in pan. Voeg de aardappelen toe en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 minuten droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.

Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Snijd de boter in blokjes.

Maak de aardappelen fijn met de aardappelpers. Doe terug in de pan voeg de melk en de blokjes boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal is opgenomen. Beng op smaak met het zout, de nootmuskaat en eventueel peper naar smaak.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: