Pasta al funghi

Ingredients

  • Verse tagliatelle 400 gram
  • Kastanjechampignons 250 gram
  • Knoflook 1 bol
  • Sjalotje 1
  • Peterselie 1 bos
  • Pijnboompitten 30 gram
  • Slagroom 125 ml
  • Olijfolie 5 eetlepels
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 220ºC. Snij het kapje van de bol knoflook en sprenkel 2 eetlepels olijfolie erover. Wikkel de bol in een stuk aluminiumfolie. Pof de knoflook midden in de oven ca 30 minuten. Laat hem afkoelen en haal het vruchtvlees uit de tenen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pel en snipper de sjalot. Veeg de champignons schoon en snij ze in vieren. Was en hak de peterselie. Verhit de rest van die olijfolie en bak de sjalot op een matig vuur. Bak de champignons ca 5 minuten mee, totdat het vocht verdampt is en voeg de knoflook, slagroom, pijnboompitten en de peterselie toe. Verwarm het goed door en breng op smaak met zout n peper. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar (al dente). Giet de pasta af en schep de saus door de pasta.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: