Panna cotta met aardbeiensaus

Ingredients

  • PANNA COTTA
  • Slagroom 8 dl
  • Poedersuiker 60-75 gram
  • Vanillestokje, opengesneden 1
  • Geraspte schil van citroen 1
  • Witte gelatineblaadjes 4
  • AARDBEIENSAUS
  • Aardbeien 300 gram
  • Citroensap 1-2 eetlepels
  • Poedersuiker 30 gram

Breng 6 dl slagroom met de poedersuiker, het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er tweederde deel over is. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap het merg eruit en voeg dit weer aan het mengsel toe. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. knijp de gelatine goed uit en los het, van het vuur af, op in het warme roommengsel. Laat het mengsel iets afkoelen. Klop 2 dl slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 6 vormpjes van 1 1/2-2 dl inhoud. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Stort de panna cotta voor het opdienen en serveer dit nagerecht puur of geef er aardbeiensaus bij.

Aardbeiensaus

Pureer de aardbeien in de keukenmachine of blender en zeef de puree eventueel. Breng de puree op smaak met de citroensap en de poedersuiker. Overigens kunt u deze saus ook maken met een rijpe mango, perziken of frambozen.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: