Ossenhaas met spinazie en witte truffel

Ingredients

  • Ossenhaas 800 gram
  • Spinazie 1 kg
  • Boswortels 12
  • peper
  • zout
  • extra vergine olijfolie
  • Knoflook 2 tenen
  • Gemalen rode peper
  • fijngehakte verse rozemarijn 2 takjes
  • Roomboter
  • Middelgrote witte truffel 1

Was de spinazie en verwijder de harde nerven. Verwarm in een koekenpan de knoflook in olijfolie met een klein snufje rode peper. Sauteer zodra de knoflook begint te ruiken de spinazie totdat deze geslonken is. Zet het vuur uit en houd de spinazie warm met een deksel op de pan.

Schil de wortels en kook ze 1 minuut in  gezouten kokend water, giet ze af en leg ze in een bak ijswater (dan blijven ze mooi van kleur). Wrijf het vlees in met peper, zout en de fijngehakte rozemarijnnaalden en bak het in de olijfolie mooi bruin aan alle kanten; vanbinnen moet het rosé blijven. Leg het vlees in een op 200ºC voorverwarmde oven, circa 3 minuten. Laat het vervolgens 3-5 minuten rusten op een snijplank.

Doe een dikke klont boter in de koekenpan waarin u het vlees hebt aangebraden, doe de wortels erbij en laat ze warm worden met een snufje zout en versgemalen peper (de boter moet niet hard borrelen). Haal de wortels eruit en dep ze zachtjes af met keukenpapier. Zeef het kookvocht zodat u een sausje krijgt. Maak de borden op met een bedje van spinazie. Snijd het vlees in plakken van 1 cm en leg ze op de spinazie. Doe de wortels erbij. Schaaf de truffel erop en druppel de saus eroverheen.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: