Mosselen op halve schelpen met parmezaanse kaas en knoflook

Ingredients

  • Grote mosselen, schoongemaakt 24 stuks
  • Fijngehakte peterselie 2 eetlepels
  • Ongezoute zachte boter 50 gram
  • Geraspte Parmezaanse kaas 50 gram
  • Panko 2 eetlepels
  • Knoflook, fijngehakt 2 tenen
  • Versgemalen zwarte peper 1/2 theelepel
  • Grof zeezout 1/2 theelepel

Bereid de bbq voor op directe gemiddelde warmte (175-230ºC) en zet de wok in het rooster. Verwarm de wok gedurende 10 minuten voor. Doe alle ingrediënten voor de topping in een komen meng alles goed. Borstel het rooster schoon. Gril de mosselen op directe gemiddelde warmte (naast de wok) gedurende 2-5 minuten met de deksel gesloten, totdat de mosselen open zijn. Haal de mosselen van de bbq en leg ze op een bord. Verwijder de mosselen die niet open zijn  gegaan. Hal, wanneer de mosselen voldoende zijn afgekoeld, het bovenste schelpje van de mossel, waardoor de mossel in de andere schelp blijft zitten. Lepel één theelepel van de topping op elke mossel. Leg de mosselen (één laag) in de wok. Bak de mosselen op directe gemiddelde warmte gedurende 2 tot 5 minuten met de deksel gesloten, totdat de topping gaat borrelen. Haal de mosselen uit de wok en garneer ze met peterselie. Serveer meteen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: