Millefeuille van ricotta en groene appel met truffelhoning

Ingredients

  • Ricotta 200 gram
  • Slagroom 100 ml
  • poedersuiker 30 gram
  • Groene appel 1/2
  • Roomboterbladerdeeg 2 vierkantjes
  • rietsuiker 2 el
  • truffelhoning

Ontdooi de plakken bladerdeeg circa 5 minuten op een vel bakpapier, haal het plastic eraf en keer ze om. Besprenkel ze met de rietsuiker, druk deze erin met uw handen. Snijd elke plak in vieren en haal ze zachtjes uit elkaar zonder ze te vervormen. Prik in elk stukje bladerdeeg zoveel mogelijk gaatjes met een vork en leg het bakpapier op een bakplaat. Schuif deze in een op 200 ºC voorverwarmde oven, zo’n 15-18 minuten of tot de plakjes deeg mooi goudkleurig zijn geworden. Laat ze afkoelen op een rooster.

Was en wrijf de groene appel goed schoon. Snijd er 2 stukken vanaf en snijd deze in heel kleine vierkantjes (brunoise). Roer de ricotta los. Klop de slagroom met de poedersuiker totdat deze goed stijf is. Meng 3/4 van de appelblokjes met ricotta en meng voorzichtig de slagroom erdoor. Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven tot gebruik.

Leg de bladerdeegkoekjes op het bord, maak met 2 lepels een balletje van het ricottamengsel en leg deze op het koekje. Leg daar nog een koekje bovenop. Laat een beetje truffelhoning over de millefeuille vallen (let op: de truffel kan snel overheersen) en decoreer met de overige blokjes appel.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: