Mesclunsalade met gegrilde nectarine en frambozendressing

Ingredients

  • Nectarines of perziken 4
  • Olijfolie extra vierde 4 eetlepels
  • Pompoenpitten 2 eetlepels
  • Frambozen 1 bakje (125 gram)
  • Crema balsamico 1 eetlepel
  • Mesclunmelange 125 gram
  • Basilicum 1/2 bakje (à 20 gram)

Verhit de grillpan. Halveer de nectarines (of perziken) en bestrijk het snijvlak dun met olijfolie. Gril de nectarines op het snijvlak 4 min. Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi ze op een bord. Draai de nectarines een kwartslag en gril nog 4 min.

Neem de nectarines uit de grillpan en snijd elke helft in 4 partjes (pas op, kan heet zijn). Pureer met de staafmixer de frambozen met de resterende olijfolie, de crema balsamico en 3 el water. Breng de dressing op smaak met peper.

Verdeel de slamelange over 4 borden. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en meng door de sla. Verdeel de nectarinepartjes over de borden. Schep de dressing over de salade en bestrooi met de pompoenpitten.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: