Kwarteleitjes met citroenmayonaise en dragon

Ingredients

  • Kwarteleitjes 12
  • Witte natuurazijn 1 liter
  • Mayonaise 4 eetlepels
  • Citroenrasp 1/2 eetlepel
  • Citroensap van 1 citroen 1 theelepel
  • Dragon, gehakt 4 takjes

Pak de avond van tevoren de kwarteleitjes en prik aan de onderkant een gaatje. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eitjes 3 minuten. Leg ze in een bak met water en laat helemaal afkoelen. Doe de eitjes in een pot en overgiet met witte natuurazijn tot alle eitjes onderstaan. Laat een nacht staan. Hierna zijn de schillen en het vlies heel gemakkelijk te verwijderen. Meng de mayonaise met citroenrasp en citroensap van de citroen. Neem de eitjes uit de azijn, spoel even af en pel ze. Prik twee eitjes aan een prikkertje en schep er wat van de citroenmayonaise over. Bestrooi het bord met eitjes met de gehakte dragon.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: