Kwarktaart Limoncello cocktails

Ingredients

  • Boter 60 gram
  • Dr. Oetker Kwarktaart Limoncellosmaak 1 pak
  • Limoncello 100 ml
  • Water 200 ml
  • Kwark 500 gram
  • Slagroom 250 ml
  • Citroen 4
  • Munt 5 takjes

Maak een frisse kruimelbodem

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodems van de cocktailglazen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Heb je maar 4 goed gevulde cocktailglazen nodig? Neem dan een kleine springvorm ca. Ø 20 cm dan kun je er nog een lekker limoncello kwarktaartje naast maken! Eventueel in te vriezen ook.

In de mix: limoncello cocktails

Doe het water, limoncello, kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Alcoholvrij?

Vervang de 100 ml limoncello door 100 ml water. Dus in totaal heb je 300 ml water nodig.

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2 ½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de cocktailglazen. Laat de desserts ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Rasp de citroenschil van één citroen en doe de rasp in een bakje. Snijd de rest van de citroen in twaalf plakjes. Snijd de plakjes in tot het midden. Pluk de blaadjes munt.

Decoreer de glazen met het rasp van de citroen en twee muntblaadjes. Plaats op de rand van de glazen een schijfje citroen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: