Kruidenkwark met reepjes gerookte zalm

  • 7 ingredients

Ingredients

  • Gerookte zalm 120 gram
  • Sjalot 1
  • Gehakte bieslook 2 eetlepels
  • Platte peterselie, gehakt 2 eetlepels
  • Kwark 500 gram
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Zout en peper uit de molen

Pel de sjalot en hak hem fijn. Dompel hem 30 seconden in kokend water, laat hem dan goed uitlekken op keukenpapier. Snijd de zalm in dunne reepjes. Laat de kwark goed uitlekken en doe hem in een grote schaal. Doe de sjalot, de olijfolie en de gehakte kruiden erbij. Bestrooi met een beetje zout en peper en roer goed om. Verdeel het mengsel over de glazen en leg er een paar reepjes zalm op. Werk af met een paar takjes van de kruiden en zet de terrines in de koelkast tot u ze wilt opdienen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: