Kiprolletjes met parmaham

  • 40 mins
  • 6 ingredients

Ingredients

  • Kipfilets 4
  • Grote plakken parmaham 4
  • Basilicum, alleen de blaadjes 1 bosje
  • Olie 1 eetlepel
  • Koude boter, in stukjes 25 gram
  • Marsala of witte wijn 1 scheut

Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door. Klap de filets open tot een grote schnitzel en sla deze nog iets platter met de platte kant van het mes. Bestrooi met peper en beleg met een plak ham. Verdeel de basilicumblaadjes erover en rol de kipfilets op. Bind de rolletjes vast met een stukje keukengaren.

Verhit de olie en 1 theelepel boter in een koekenpan en bak hierin de kiprolletjes om en om bruin aan op middelhoge stand. Blus af met de marsala, sherry of wijn. Zet de warmtebron laag en bak de rolletjes in circa 15 minuten gaar.

Meng de rest van de boter met het braadvocht tot een gladde jus.

Bereidingstip

Dit recept is lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: