Kippendij met citroen en feta

  • 100 mins
  • 12 ingredients

Ingredients

  • Kippendijfilet 800 gram
  • Olijfolie
  • Honing 1 eetlepel
  • Sap van citroen 1
  • Zout
  • Cayennepeper 1 theelepel
  • Knoflook geplet 6 teentjes
  • Citroenen in partjes 2
  • Rozemarijn 2 takjes
  • Bladpeterselie fijngehakt 4 eetlepels
  • Groene sla 200 gram
  • Feta 1 blok à 200 gram

Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, honing, citroensap, zout en cayennepeper. Leg de stukken kippendij in een schaal en masseer de marinade in de kip. Laat een uur afgedekt rusten. Voeg de knoflookteentjes, citroenpartjes en de rozemarijn toe. Zet de kip 40 minuten in de oven tot een kerntemperatuur 70 graden en de citroenen bruine randjes krijgen. Kruimel intussen de feta over de sla, giet er straaltjes olijfolie over en bestrooi dit met peterselie. Serveer de kip met salade en brood.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: