Kip-citroen-rozemarijn-spiesen

Ingredients

  • Kipdijfilet 300 gram
  • Rozemarijn 1/2 bakje
  • Citroenen 2
  • Chilipeper 2 theelepels
  • Knoflook gekneusd 2 teentjes
  • Olijfolie 50 ml

Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.

Steek de barbecue aan. Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: