Kartoffelsalat

Ingredients

  • Vastkokende nieuwe aardappelen (schoongeboend) 600 gram
  • Sjalotten, fijn gesnipperd 3
  • Kippenbouillon (lauwwarm) 250 ml
  • Zonnebloemolie 2 eetlepels
  • Wittewijnazijn 1 eetlepel
  • Zure room 3 eetlepels
  • Komijnpoeder snufje
  • Lente-ui, in ringetjes 1
  • Groene asperges 250 gram
  • Warmgerookte zalm 400 gram
  • Babyspinazie 1 handje

Kook de aardappelen met schil in 15-20 min. gaar. Laat iets afkoelen. Snijd de nog warme aardappelen in stukken. Bestrooi met de sjalot en schenk de bouillon erover. Meng de zonnebloemolie, azijn, zure room en het komijnpoeder. Meng voorzichtig door de aardappels. Zet minimaal 30 min. in de koelkast om in te laten trekken. Bestrooi met de lente-ui. Snijd de harde onderkanten van de asperges. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de asperges 4 min. Spoel af onder koud stromend water en snijd in stukken. Verwarm de zalm een klein beetje in een koekenpan en trek in stukken. Meng de aardappel met de asperges en zalm. Doe de babyspinazie in een grote schaal en leg de salade erop. Lekker met een gekookt eitje.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: