Kapucijnerschotel met knoflook en spek

Ingredients

  • Aardappelen, geschil en in kleine blokjes 400 gram
  • zout en versgemalen peper
  • Vloeibare bakboter 1 eetlepel
  • Ui, gesnipperd 1
  • Knoflookteentjes, gesnipperd 2
  • Gerookte spekblokjes 200 gram
  • Groot blik kapucijners afgespoeld en uitgelekt 500 gram
  • Peterselie, fijngehakt 4 takjes

Zet de blokjes aardappel op met water en een beetje zout en kook ze in ca 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Verwarm de vloeibare bakboter in een hapjespan en fruit de ui ca 3 minuten. Voeg de knoflook een spekblokjes toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes en kapucijners toe en schep alles om. Laat met het deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Het gerecht is ook lekker zonder de aardappelblokjes. Serveer eventueel met rijst of aardappelpuree.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: