Italiaanse mosselpan

Ingredients

  • Mosselen 4 kilo
  • Tomaten 6
  • Knoflook in plakjes 8 teentjes
  • Gedroogde Italiaanse kruiden 3 eetlepels
  • Olijfolie 6 eetlepels
  • Rode ui gesnipperd 1
  • Brood

Spoel de mosselen af onder koud water. Verwijder de beschadigde mosselen en de open mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het werkblad. Leg de mosselen in een grote pan. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Houd apart. Verdeel de helft van de knoflook, de Italiaanse kruiden en de helft van de olijfolie over de mosselen. Leg het deksel op de pan en smoor de mosselen 7-8 minuten op een middelhoge stand tot ze open zijn. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de rest van de knoflook en de ui en voeg de tomatenblokjes toe. Maal er royaal peper over. Giet het tomatenmengsel over de mosselen, schud even op en serveer met brood.

Print Recipe

One Comment

  1. Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Voeg bij stap 2 in plaats van knoflook, sjalot en Italiaanse roerbakmix 1 in plakjes gesneden venkelknol en 1 rode ui in halve ringen toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: